Οι εντυπώσεις μου από το Corfu Beer Festival

Share:
Yπάρχουν  λίγες φορές που βασανίζω το μυαλό μου για να συντάξω ένα άρθρο, αλλά πολλές περισσότερες φορές
που όλα βγαίνουν τόσο άνετα.
Οι σκέψεις απλά κάθονται στα δάχτυλα μου, και τα χέρια μου γράφουν ασταμάτητα λόγια μέσα από την καρδιά μου και το μυαλό μου.
Όλα έρχονται τόσο αυθόρμητα και τόσο αληθινά που το πληκτρολόγιο μου βγαζει φωτιές.
Πάντα τέτοιες μέρες λοιπόν, στα τελειώματα του καλοκαιριού, όλο το νησί ζει και αναπνέει για το μεγαλύτερο event πλέον του χρόνου.
Και πως να μην ζει άλλωστε, αφού ο θεσμός αυτός χρόνο με το χρόνο γίνεται όλο και πιο μεγάλος.
Αργά, σταθερά, με υπομονή, με πολλές ώρες εργασίας, με ασταμάτητη γραφειοκρατία με πολλά εμπόδια, η τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου είναι αφιερωμένη στο Corfu Beer Festival!
Πλέον στο μεγαλύτερο φεστιβάλ χειροποίητης μπύρας στην Ελλάδα!
Δεν είναι μόνο τα ονόματα των καλλιτεχνών που δίνουν το παρόν κάθε χρόνο, δεν είναι μόνο οι σπουδαίες Μικροζυθοπειιες των φιλοξενούμενων χωρών που δίνουν το λαμπρό στίγμα τους, όσο η αγάπη του δημιουργού , του Μαέστρου όλης αυτής της προσπάθειας, του ιδιοκτήτη και πρωτεργάτη Σπύρου Καλούδη και της εξαιρετικής του ομάδας που τον συμπληρώνει.
Αυτό το σύνολο, αυτή η ομάδα που ξεκίνησε κάτι τόσο μικρό, και πλέον το έκανε το must της Χρονιάς.
Ο Kλαύδιος Μουζακίτης, ο ζυθοποιός, φυσικά δεν θα μπορούσε να μην είναι το κλειδί της επιτυχίας.
Φέτος για παράδειγμα δημιούργησε εκτός από την Cellar 15, μια τρομερη αφιλτράριστη μπύρα, και μια εξαιρετική, αρωματική μπύρα τύπου Belgian Wheat Bergamont 4,1% vol σε συνεργασία με τον Δημτσούδη Χρήστο (brewmaster Zυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης) με πρώτη ύλη το κριθάρι και το σιτάρι από την Θράκη συνδυασμένα με το Κερκυραικό Περγαμόντο.
Boom! Έκρηξη αρωμάτων!
Το δεύτερο κλειδί, ο πρόεδρος της  Corfu Action και διευθυντής πωλήσεων της Corfu Beer ο Γιάννης Λινοσπόρης, ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από την άψογη διοργάνωση του Beer festival.
Οι πέντε μέρες αυτές προωθούν τον πολιτισμό, διαφημίζουν την ταυτότητα μας, τα θέλω μας, τα πιστέυω μας.
Έχω ζήσει προσωπικά 5 φεστιβάλ, έχω δει κόσμο και κοσμάκη να έρχεται και να τιμά την προσπάθεια αυτή.
Και ναι, το λέω με το χέρι στην καρδιά. Γουστάρω τρελά τη φάση που θα έλεγε και ένας μάγκας του λυκείου.
Κάθε φορά είναι σαν την πρώτη φορά, και αυτό λέγεται επιτυχία.
Φέτος με τους καλους μου φίλους Τάσο Ασπιώτη και Στάθη Μπαντούνο, τους ιδιοκτήτες του Tales All day Bar & Resto αναλάβαμε να προσφέρουμε στους επισκέπτες γευστικά burgers.
Έτσι, συνεργασία Barden και Tales έδωσε στον κόσμο κάτι που έλειπε.
Το πιο διάσημο Street food εκτελέσμένο με φρέσκα υλικά, με σάλτσες μπύρας, χειροποίητο μπιφτέκι που φτιάχνουμε στο χώρο μας, α και να μην ξεχάσω, αγάπη…πολύ αγάπη μάγκες μου γι αυτό που κάνουμε.
Όλες  όμως οι επιχειρήσεις είχαν να επιδείξουν τέλεια προιόντα!
Emeral με τις γλυκάρες τους, Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας με fish& chips από την Corfu Sea Farm, Πατατομάνια με ευφάνταστες συνταγές που αποθεώνουν την πατάτα, η πιτσαρία Al Pesto με εξαιρετική πίτσα και ιταλικές λιχουδιές και τον ξυλόφορνο να δεσπόζει, το Maistro Restaurant με την Ομάδα του Θιναλιακού με γευστικότατο γύρο, ο ¨Μάστορας ¨ Άγγελος με τις ωραίες κρέπες, και το Mικρό Cafe, με τον Mέντορα του Cocktail το Σπύρο Βλάχο να ηγείται του bar team!
Kαι μετά από τόσο φαγητό, μπορούσες να χωνέψεις με εναν  Buondi Espresso από το Stand του Κ. Κομήνη.
Είπα πολλά, μάλλον έγραψα πολλά και η Dark Ale που πίνω τελειώνει.
Πολλές φορές όμως, είναι καλό να εκθέτεις, να εξωτερικεύεις όσα νιώθεις.
Είναι κι άλλα όμως που δεν αποτυπώνονται με λόγια, είναι αυτά που ίσως βρίσκεις σε στίχους ενός τραγουδιού.
Όπως αυτούς τους στίχους που τραγούδησε ο μεγάλος Διονύσης Σαββόπουλος
¨Να μας έχει ο θεός γερούς, πάντα να ανταμώνουμε και να ξεφαντώνουμε βρε, με χορούς κυκλωτικούς κι άλλο τόσο ελεύθερους σαν τους ποταμούς¨!
Να χούμε υγεία πάνω από όλα, και κάθε χρόνο να γουστάρουμε περισσότερο!
Corfu Beer Festival για πάντα!
Σας φιλώ!
Share: